Ontharen is een van de populairste schoonheidsbehandelingen tegenwoordig, en dat heeft zo zijn redenen. Het wordt al duizenden jaren gedaan, maar natuurlijk was het pas vanaf de jaren 70 dat laserstralen gebruikt werden. Deze konden immers haarvermindering veroorzaken, naast het feit dat ongezonde bloedvaten er gezonder door werden.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat diode laser ontharen de beste resultaten geeft als het gaat om permanente ontharing. De technieken die tegenwoordig toegepast worden kunnen dienen ter behandeling van alle soorten huidtypes, en daarbij is een dergelijke behandeling zo goed als pijnloos.

Diode laser versus IPL

Er bestaan tal van ontharingstechnieken, waaronder IPL en diode laser ontharen. IPL, of Intense Pulse Light, is een aanpak waarbij een golflengte gebruikt wordt om de haarwortels te bereiken. Bij diode laser behandelingen heeft het laserlicht echter één golflengte, waardoor men ook dieper gelegen haarwortels kan bereiken. Het belangrijkste voordeel van deze methode is dat de energie die gebruikt wordt om de haarwortels aan te tasten erg geconcentreerd is, waardoor het resultaat beter is!

Hoe werkt diode laser ontharen?

Bij een diode laser behandeling maakt men gebruikt van een lichtsoort dat door het pigment onderaan de haarzakjes volledig geabsorbeerd wordt. Hierdoor treedt er zogenaamde selectieve verhitting op in de haarfollikels die onder de huid zitten.

In een fractie van een seconde vernietigt de energie van de diode laser het haarzakje. Dit gaat zo snel dat de omringende huidweefsels en bovenste huidlaag niet worden beschadigd. Daarbij zorgt een specifiek koelingssysteem in de kop van de laser ervoor dat de huid nog beter wordt beschermd tegen de energie die tijdens de behandeling vrijkomt!

Diode ontharen: het belang van de groeifases van haar

Haar groeit over het algemeen in drie fases:

  • de anagene fase
  • de katagene fase
  • de telogene fase

De eerste, anagene fase is de groeifase, waarna zowel de groei van haar als de vorming van pigment vertragen in de katagene fase. De telogene fase is de rustperiode. Enkel tijdens de eerste fase kunnen haren behandeld worden, omdat het de stralen dan beter absorbeert. Haar dat nog los zit, slaapt of niet zichtbaar is kan minder gemakkelijk behandeld worden, en vereist in de meeste gevallen meer behandelingen.

Het belang van een professionele aanpak

Diode ontharing is duidelijk een complex proces waar heel wat bij komt kijken. Als je je huid egaler én haarvrijer wil maken, dan is een professionele behandeling met diode laser een must!

Diode laser behandeling

VRIJBLIJVEND CONSULT AANVRAGEN

We nemen binnen 1 werkdag contact met u op.