Overbeharing is een probleem waar nogal wat mensen mee kampen, zij het niet altijd in dezelfde mate. In veel gevallen is er sprake van extreme overbeharing op plaatsen die normaal gezien slechts licht behaard zijn – zoals de armen en benen. In dit geval spreekt men van hypertrichose, een aandoening die zowel bij mannen als vrouwen kan optreden.

De oorzaken van overbeharing

In de meeste gevallen is overbeharing erfelijk bepaald, maar ook geneesmiddelen zoals fenytoïne en corticosteroïden kunnen gelijkaardige symptomen veroorzaken. Andere risicomiddelen zijn onder andere ciclosporine en psoralenen. In tegenstelling tot wat gedacht wordt, is overbeharing niet het gevolg van een teveel aan mannelijke hormonen – hoewel dit de symptomen natuurlijk wel kan verergeren!

De behandeling van hypertrichose

Nu duidelijk is wat overbeharing precies is en waardoor het veroorzaakt kan worden, is het natuurlijk nog een kwestie van te weten welke behandelingen de symptomen kunnen verminderen.

Vaak worden eerst lokale behandelingen doorgevoerd op de plaatsen die overmatig behaard zijn. Als die methode niet efficiënt is, dan wordt een systemische aanpak gehanteerd, waarbij het probleem van binnenuit aangepakt wordt. Laserepilatie is ongetwijfeld een van de meest doeltreffende behandeling voor overbeharing, en wat meer informatie daarover is hier dan ook van belang!

Laserepilatie ter behandeling van hypertrichose

Laserepilatie is een behandelingstechniek waarbij overtollig haar op de huid verwijderd wordt door middel van laserstralen. Hiermee kunnen vooral donkere haren permanent verwijderd worden, en wel omdat de cellen van de haarwortels kort aan hoge temperaturen worden blootgesteld. Het resultaat? De haardwortel is zodanig beschadigd dat het haar niet meer groeit. Is de haarwortel niet volledig verwijderd, dan kan er wel een dun, niet gepigmenteerd haartje groeien, maar dat vormt op cosmetisch vlak doorgaans geen enkel probleem.

De behandeling van overbeharing is een complex proces, waarbij gelet moet worden op de cyclus waarin haren groeien. Slechts een bepaald deel van de haren zijn in de zogenaamde groeifase, en enkel in die periode zijn de haarwortels gevoelig voor een behandeling met laser.

Dat is dan ook waarom op zijn minst drie behandelingen nodig zijn om een optimaal resultaat te verkrijgen. Daarbij is het de moeite waard om elk jaar een touch-up behandeling door te laten voeren!

Laserisolatie: nooit meer last van overbeharing

Overbeharing is een vervelende aandoening, en een professionele aanpak is dan ook belangrijk. Dankzij een deskundige laserisolatie bent u er binnen de kortste keren van verlost, en geniet u van een egale huid!

Hypertrichose

BEL ME TERUG

We nemen binnen 1 werkdag contact met u op.