Overtollig haar is een van de vervelendste aandoeningen, en heel wat mensen lijden eraan. Gelukkig bestaan er doeltreffende methodes om dat overtollig haar weg te werken, en dan ook nog eens permanent.

Laserontharing is een van de populairste methodes om overbeharing (hypertrichose) tegen te gaan, juist omdat het tal van voordelen biedt. Het gaat om een niet-invasieve ontharing met een laser ontharingsapparaat waarbij een geconcentreerde golflengte gebruikt wordt om het haarzakje te ‘koken’, waardoor er geen haar meer uit kan groeien.

Door middel van een eenvoudig laserapparaat wordt de laser op de overbehaarde huid gericht, waardoor de omringende huid wordt gespaard. Een van de populairste manieren van ontharen is IPL – en wat meer informatie hierover is dan ook belangrijk!

Wat houdt een IPL laser behandeling in?

IPL, of Intense Pulsed Light Technology, is een veilige methode om te ontharen door middel van licht. Dit licht wordt op de haarzakjes in de huid gericht teneinde lange, overtollige haartjes te verwijderen.

Het licht wordt over een relatief grote oppervlakte geschenen, en pakt specifiek de plaatsjes op de huid aan die een donker pigment hebben. De haren worden rechtstreeks vanuit de haarwortel definitief verwijderd, waardoor de kans dat het terug groeit zo goed als onbestaande is. Het is dan ook een doeltreffendere methode dan gewone haarcrèmes. Als het haar dan toch terug groeit, is het veel zachter dan voorheen!

Een IPL ontharing is een van de meest doeltreffende methodes om overtollig haar te verwijderen. Wat zijn nu de voordelen van IPL ontharen met een IPL apparaat?

  • 1. IPL ontharing Is tegenwoordig geschikt voor zowel licht als donker haar

Hoewel IPL op zich een methode is die enkel bij licht haar werkt (een donkere huid kan verbrand worden met een litteken als gevolg), kunnen de meeste moderne apparaten aangepast worden aan zowel lichte als donkere huidskleuren. Op die manier bestaat er voor elk soort huid en haartype een goed behandeling!

  • 2. IPL onthaart grotere oppervlaktes

In vergelijking met andere traditionele methodes kunnen met IPL grotere oppervlaktes in één keer onthaard worden, waardoor een behandeling veel minder lang duurt.

  • 3. IPL is doorgaans goedkoper

Daarbij zal je voor deze methode van definitief ontharen minder betalen dan voor andere methodes. Je kunt dus ook nog eens geld besparen!

  • 4. IPL zorgt voor een echte, haarloze huid

Ondanks zijn eenvoudige werking garandeert IPL ontharen een huid die egaal is, zachter aanvoelt, en dat voor een lange tijd. Vertrouw je op de aanpak van een specialist, dan kan je zeker zijn van een prachtig resultaat!

IPL ontharen

VRIJBLIJVEND CONSULT AANVRAGEN

We nemen binnen 1 werkdag contact met u op.