Permanente ontharing mag dan wel klinken als een behandeling die enkel voor vrouwen is weggelegd, ook heel wat mannen kunnen bij een dergelijke aanpak baten. Ontharing voor mannen bestaat op zich al lang, maar vaak weten mensen niet zo goed wat ermee wordt bedoeld en in welke opzichten de behandeling verschilt van die voor vrouwen.

Ontharen mannen is een soort van permanente ontharing waarbij vooral aandacht wordt besteedt aan de plaatsen waar de man over het algemeen meer last heeft van haar. Het principe is op zich hetzelfde, maar de manier van werken kan wel verschillen.

Wat is permanent ontharen?

Eerst en vooral is het belangrijk te weten wat zo’n ontharingsbehandeling precies inhoudt. Op zich kan dit op verschillende manieren gebeuren, maar het gebruik van laserstralen is een van de populairste en meest efficiënte methodes.

Door middel van warme laserstralen worden de haarwortels van huidharen ‘gekookt’, met als gevolg dat er nooit meer haar uit kan groeien. Dit gebeurt doorgaans tijdens de groeifase van het haar, omdat de wortel op dat moment het kwetsbaarst is.

Ontharing voor mannen?

Het spreekt voor zich dat mannen over het algemeen meer huidhaar hebben dan vrouwen, en op andere plaatsen. Enkele van de meest behaarde plaatsen bij mannen, die dus ook een behandeling kunnen gebruiken, zijn onder andere:

  • De onderbuik
  • De rug
  • De benen
  • De handen
  • De borst

De behandeling van huidhaar bij mannen is doorgaans iets complexer dan bij vrouwen, gewoon omdat het haar langer is én er meer haar groeit.

Een professionele aanpak bij ontharing mannen

Net zoals dat bij vrouwen het geval is, wordt permanente ontharing bij mannen door middel van een deskundige techniek uitgevoerd. Zo kan er gebruik gemaakt worden van een IPL-systeem, of intensief gepulseerd licht systeem. Hierbij wordt door middel van infrarode straling een golflengte van 450 nm tot 1200 nm vrijgegeven.

Een nieuwere aanpak door middel van bijvoorbeeld Novalight systemen garandeert dan weer een golflengte van 900 tot 1800 nm, waardoor niet enkel haren maar ook eventuele pigmentvlekken en lelijke kleine adertjes weggewerkt kunnen worden. Het resultaat is dan een egalere huid.

Ontharen mannen, een behandeling die zijn prijs waard is

Overbeharing is een aandoening die bij heel wat mannen voorkomt, en een professionele aanpak met betrouwbaar materiaal is dan ook van belang. Dankzij de nieuwste methodes bent u snel van overtollig haar verlost, en dat draagt natuurlijk bij aan uw levenskwaliteit!

Nu duidelijk is wat ontharen voor mannen precies inhoudt, is het natuurlijk van groot belang dat men weet wat de voordelen ervan zijn. Waarom zou je je als man überhaupt laten ontharen, en waarom zou je daarbij gebruik moeten maken van een permanente ontharingstechniek? Een vraag die een duidelijk antwoord behoeft!

De vele voordelen van permanente ontharing voor mannen

Permanente ontharing kan op verschillende manieren gebeuren, zoals reeds duidelijk werd gemaakt. Een overzicht van enkele van de grootste voordelen van een dergelijke aanpak is hier wel op zijn plaats!

1. Een egalere huid

Het grootste voordeel van permanente ontharing is dat er geen sprake meer is van stoppels, waardoor de huid veel zachter oogt én aanvoelt. Niet enkel het haar zelf, maar ook het haarzakje en de haarwortels worden verwijderd, waardoor de huid permanent zachter oogt en aanvoelt.

2. Ook korte haartjes worden verwijderd

Bij de meeste manuele technieken voor ontharing blijven vaak nogal wat kleine, korte haartjes achter op de huid. Hoewel deze misschien niet meteen zichtbaar zijn, kunnen ze op termijn toch storend zijn. Dankzij permanente ontharing worden zelfs de kleinste haartjes verwijderd!

3. Pijnloos ontharen

Een van de belangrijkste redenen waarom men kiest voor permanente ontharing is omdat het haast geen pijn doet. In tegenstelling tot veel andere technieken, zoals waxen, gebeurt het ontharen met laserstralen zo goed als pijnloos, wat de behandeling natuurlijk zoveel aangenamer maakt!

4. Terugkerende haargroei valt minder op

Daarbij is het voordeel van laseronthalen dat als het haar dan uiteindelijk lichtjes terug groeit (na zoveel aantal jaren), het veel onopvallender, zachter en dunner is. Op die manier zal men dus nooit meer last hebben van vervelende stoppels en harde haartjes.

5. Voor elke huid een oplossing

Ten slotte bieden de modernste technieken als grote voordeel dat zowel elk soort huid behandeld kan worden, mits het gebruik van de juiste techniek. Laserontharen is een vernieuwende methode, waarbij voor elk haar- en huidtype een gepaste aanpak bestaat. Van een donkere huid met hard haar tot een heel lichte huid met veel zachte, korte haartjes, de opties zijn erg uitgebreid!

Geduld is een schone deugd – bij laser ontharen mannen

Laserontharen is kortom een aanpak die veelbelovend is voor de man die zijn borst, benen, handen, rug en nog andere lichaamsdelen haarbrij wil maken. Het is echter wel erg belangrijk om rekening te houden met de tijd die nodig is voor de behandelingen om hun effect volledig tot uiting te laten komen. Over het algemeen zijn zo’n 6 behandelingen nodig om een zone volledig haarvrij te krijgen – afhankelijk natuurlijk van de mate van beharing en het soort haargroei.

Toch is het de moeite waard om als man te kiezen voor permanente ontharing, zeker als er initieel al sprake is van extreme beharing. Vooral bij bijvoorbeeld de borst en rug kan overmatige haargroei vervelend zijn, en dan is een professionele, langdurige behandeling zonder twijfel de beste oplossing. Op die manier beschik je in een kwestie van enkele weken of maanden over een haarvrij lichaam!

Ontharen mannen

BEL ME TERUG

We nemen binnen 1 werkdag contact met u op.