Permanente ontharing mag dan wel klinken als een behandeling die enkel voor vrouwen is weggelegd, ook heel wat mannen kunnen bij een dergelijke aanpak baten. Ontharing voor mannen bestaat op zich al lang, maar vaak weten mensen niet zo goed wat ermee wordt bedoeld en in welke opzichten de behandeling verschilt van die voor vrouwen.

Ontharen mannen is een soort van permanente ontharing waarbij vooral aandacht wordt besteedt aan de plaatsen waar de man over het algemeen meer last heeft van haar. Het principe is op zich hetzelfde, maar de manier van werken kan wel verschillen.

Wat is permanent ontharen?

Eerst en vooral is het belangrijk te weten wat zo’n ontharingsbehandeling precies inhoudt. Op zich kan dit op verschillende manieren gebeuren, maar het gebruik van laserstralen is een van de populairste en meest efficiënte methodes.

Door middel van warme laserstralen worden de haarwortels van huidharen ‘gekookt’, met als gevolg dat er nooit meer haar uit kan groeien. Dit gebeurt doorgaans tijdens de groeifase van het haar, omdat de wortel op dat moment het kwetsbaarst is.

Ontharing voor mannen?

Het spreekt voor zich dat mannen over het algemeen meer huidhaar hebben dan vrouwen, en op andere plaatsen. Enkele van de meest behaarde plaatsen bij mannen, die dus ook een behandeling kunnen gebruiken, zijn onder andere:

  • De onderbuik
  • De rug
  • De benen
  • De handen
  • De borst

De behandeling van huidhaar bij mannen is doorgaans iets complexer dan bij vrouwen, gewoon omdat het haar langer is én er meer haar groeit.

Een professionele aanpak bij ontharing mannen

Net zoals dat bij vrouwen het geval is, wordt permanente ontharing bij mannen door middel van een deskundige techniek uitgevoerd. Zo kan er gebruik gemaakt worden van een IPL-systeem, of intensief gepulseerd licht systeem. Hierbij wordt door middel van infrarode straling een golflengte van 450 nm tot 1200 nm vrijgegeven.

Een nieuwere aanpak door middel van bijvoorbeeld Novalight systemen garandeert dan weer een golflengte van 900 tot 1800 nm, waardoor niet enkel haren maar ook eventuele pigmentvlekken en lelijke kleine adertjes weggewerkt kunnen worden. Het resultaat is dan een egalere huid.

Ontharen mannen, een behandeling die zijn prijs waard is

Overbeharing is een aandoening die bij heel wat mannen voorkomt, en een professionele aanpak met betrouwbaar materiaal is dan ook van belang. Dankzij de nieuwste methodes bent u snel van overtollig haar verlost, en dat draagt natuurlijk bij aan uw levenskwaliteit!

Ontharen mannen

BEL ME TERUG

We nemen binnen 1 werkdag contact met u op.